Zöldhullám: táplálkozzunk egészségesen

Miskolc – A biotermékek, bioéletmód népszerűsítésére nyertek 35 millió forintot.

Zöldhullám címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az Ökorégió Vidékfejlesztési és Tájgazdálkodási Egyesület, ahol új médiakampányukat mutatták be. A kampány célja a fenntartható életmódot elősegítő fogyasztói szemléletváltás és a környezettudatos gondolkodásmód erősítése a lakosság körében. Szeretnék, ha az élelmiszer előállítási-, táplálkozási szokások a biotermékek felé fordulnának.

Az egyesület tíz éve vesz részt a környezetkímélő, környezetbarát termékeket ösztönző munkába – kezdte Orbán Péter, az egyesület ügyvezetőelnöke. Hozzátette: ezt azért is tartják fontosnak, mert azok a betegségek, amelyek napjainkban a legtöbb gondot okozzák, a helytelen táplálkozásra vezethetők vissza. A kampány keretében szeretnék népszerűsíteni azokat a termékeket, amelyek helyben, környezetbarát módon készülnek. Projektjüket az unió több, mint 35 millió forinttal támogatja.

Kovács Gyula alelnök arról beszélt, hogy terveik között szerepel egy kereskedelmi központ létrehozása, ahol a vásárlás mellett a környezetbarát termékekeről, életmódról is bővebb információt kaphatnának az érdeklődők.