Zöld nyíl: nem volt szó korábbi befejezésről

Zöld nyíl: nem volt szó korábbi befejezésről
Miskolc – Általában elégedett a Zöld Nyíl Villamosprojekt munkálataival Angyal Zoltán Agora-levelezőnk. Egy dolog azonban nagyon nem tetszik neki: szerinte óriási hiba volt közlekedésszervezési szempontból, hogy az iskolakezdés napjára a három belvárosi átjáró közül egyet sem tudtak befejezni teljesen.

Általában elégedett a Zöld Nyíl Villamosprojekt munkálataival Angyal Zoltán Agora-levelezőnk. Egy dolog azonban nagyon nem tetszik neki: szerinte óriási hiba volt közlekedésszervezési szempontból, hogy az iskolakezdés napjára a három belvárosi átjáró közül (Ady-híd, Szentpáli-Corvin, Malomszög utcák) egyet sem tudtak befejezni teljesen. Úgy látja, ennek köszönhetők az óriási dugók a városban.

A projekt menedzserét kérdeztük, tervezték-e az átjárók iskolakezdésre való átadását. Csontos Ágnes azonban jelezte, az eredeti tervekben sem volt arról szó, hogy szeptember elejére végeznének.

Az Ady-hídnál jövő hét péntekre tervezik befejezni a munkálatokat, mondta, bár az esős időjárás nem kedvez a gyors haladásnak. Azonban épp az iskolakezdésre való tekintettel rendeltek rendőri irányítást ebbe az átjáróba a tanév első napjaira. (Még a héten biztosan kinn lesznek a rendőrök, ha forgalomtechnikai szempontból indokoltnak tartják, akkor a jövő héten is.) A Soltész Nagy Kálmán utcán is a projektigazgatóság kérésére kapcsolták be újra a jelzőlámpákat.

A Malomszög utcánál augusztus 23-án indult a munka, így ott még legalább egy hónapon át dolgozni fognak a munkások, mondta Csontos Ágnes. A Szentpáli-Corvin kereszteződéssel kapcsolatban még nem tudtak a kivitelezők pontos időpontot mondani.

– ÉM-HM –