Zöld Nyíl: káosz nélkül startoltak

Zöld Nyíl: káosz nélkül startoltak
Miskolc – Aki esetleg káoszt várt a Zöld Nyíl indulásától, hétfőn reggel nem kapta meg.

Különösebb fennakadások nélkül kezdődött meg a villamospálya-rekonstrukciós beruházás előkészítő fázisa, s állt át a város a rendkívüli közlekedési rendre. Hajnaltól a mostani munkálatok által érintett főutcai szakaszokon buszok vették át a villamosok feladatát, a megállókban pedig ott álltak az MVK zöld-sárga mellényes munkatársai, hogy segítsenek a le- és felszállóknak eligazodni. Néha inkább már túlbuzgónak bizonyultak: azt is a villamospótló felé terelték, aki az adott helyen akart amúgy is leszállni…

Sokan aggódtak a hétfőn kezdődött érettségi maitt is: hogy a diákok majd jutnak időben az iskolába. Információnk szerint ilyesmi ha elő is fordult, nem vált jellemzővé vagy tömegessé. Alighanem mindenki időben, azaz a szokásosnál hamarabb elindult otthonról.

– A szokásosnál kevesebb utas azért volt, mert az érettségizők a középiskolások negyedét teszik ki, a háromnegyedük szüneten van otthon, csütörtökig. Fennakadást valóban nem tapasztaltunk, a helyszínen lévő kollégáink mindenkinek segítséget nyújtanak továbbra is. A forgalmat folyamatosan figyeljük, hogy ahol szükséges, be tudjunk avatkozni; további buszokat indítva például a reggeli csúcsidőben. Folyamatos, naprakész információkért keressék fel honlapunkat – tette hozzá tanácsként az MVK Zrt. részéről Csüriné Ficsura Andreamarketingcsoport-vezető. – Már fontos hangsúlyozni, hogy jövő hét hétfőtől újabb változások várhatóak, amelyekről hamarosan tájékoztatást adunk, de ennek részleteivel is találkozhattak már utasaink a bérletpénztárakban, és a Közönségszolgálati Irodában ingyenesen kapható, a bérletvásárláskor a bérletek mellé adott menetrendkönyv révén.

(JLI)