Helyi közélet

2012.04.16. 14:59

Figyelemmel kísért bolti lopások – Őrizetben a miskolci bolti tolvajok

Miskolc - Nagy bevásárlást tartottak volna Miskolcon az áruházi tolvajok, ha a biztonsági őrök nem érik tetten őket. A Miskolci Rendőrkapitányság egy nap leforgása alatt összesen hét tolvajt vett szabálysértési őrizetbe. <h2 style="text-align: center;">

Miskolc - Nagy bevásárlást tartottak volna Miskolcon az áruházi tolvajok, ha a biztonsági őrök nem érik tetten őket. A Miskolci Rendőrkapitányság egy nap leforgása alatt összesen hét tolvajt vett szabálysértési őrizetbe.

„Császármorzsa”

A tolvajok közt voltak olyanok is, akik mintegy megtévesztésként rohangáltak az eladótérben, miközben harmadik társuk húskészítményeket pakolt a táskájába. Egy 41 éves férfinek és egy 37 éves nőnek az volt a terve, hogy az egyik miskolci nagyáruházban rohangálnak, ezzel magukra vonva a biztonsági őrök figyelmét, így harmadik társuk táskájába pakolhatja a portékát. Az elterelés nem sikerült, mivel a biztonsági őrök tetten érték azt a 32 éves nőt, aki császár szalonnát és paprikás szalámit akart fizetés nélkül kivenni a boltból. A rendőrök mindhármukat előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

Több nap, mint kolbász

Kolbászra pályázott az a magányos tolvaj is, aki egy élelmiszerboltból akart kivinni egy-egy szál füstölt és lecsókolbászt. A 29 éves miskolci férfi nem jutott át a biztonsági ellenőrzésen, az időközben értesített rendőrök pedig előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

Buli helyett fogda

Két miskolci fiatalember egy drága és márkás italt akart fizetés nélkül elvinni egy üzletből. A hátizsákba rejtett whiskey azonban nem jutott ki a boltból, mivel a biztonsági őr éberségét nem tudták kijátszani a fiúk, így buli helyett a Miskolci Rendőrkapitányság fogdáján találta magát a 20 és a 19 éves miskolci fiatal.

Figyelemmel kísért lopás

Nem járt sikerrel az a 74 éves férfi sem, aki két darab napszemüveget és csokoládét tett szatyrába. A műveletet ugyanis végig követte az üzlet biztonsági személyzete is, akik tetten érték az idős miskolci férfit, őt szintén előállítottak a rendőrségre.

A Miskolci Rendőrkapitányság mind a hét tolvajt szabálysértési őrizetbe vette, és velük szemben lopás miatt indított eljárást, amelyeket a hatóság bíróság elé állítással tervez befejezni.

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak - elzárással is sújthatóak. A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat le. Ennek során – tettenérés esetén - az elkövetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában