XIII. JazzLand Fesztivál Cserfőn

Csütörtökön kezdődik és szombatig tart az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett JazzLand Fesztivál Cserfőn. A finanszírozási gondok és a rossz idő ellenére is megtartanak minden koncertet a rendezvényen – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Balogh Tünde, fesztiváligazgató. A cserfői jazzfesztivál ötlete a szaxofonos Tiborcz Iván nevéhez fűződik. A muzsikus 1996-ban vásárolta meg cserfői birtokát, ahol az elmúlt években olyan hazai és külföldi zenészek léptek fel, mint Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Snétberger Ferenc, Rhoda Scott, Don Byron vagy Lonnie Plaxico. Tavaly már 1200 látogatója volt a háromnapos fesztiválnak. Idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők. Balogh Tünde érdeklődésünkre elmondta: idén több külföldi látogatót várnak, mint az előző években.

Eső esetén a csütörtöki programot a cserfői birtokon található jazzkocsmában tartják meg, de a további napok koncertjeit már a szabadtéri színpadon hallgathatja meg a közönség. Zárt környezetben élvezhetetlen lenne a fesztivál, pénz pedig nincs arra, hogy ponyvával befedjék – fogalmazott a fesztiváligazgató.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kilenc koncerttel várják az érdeklődőket. A szombatig tartó rendezvényen mások mellett színpadra lép a Special Providence(Budapest), a Quartet International, a Kalengo Ethno Groove(Budapest), a Szalay Gábor Trio, valamint a Borbély-Binder Duo is.

Eredetileg a fesztivál internetes közvetítését is tervezték a szervezők, de a költségvetési keret ezt nem tette lehetővé – tájékoztatott Balogh Tünde. A Cserfő JazzLand Fesztivál idén több mint 6 millió forintból valósul meg.

A fesztivál részletes programja a: www.jazzland.hu oldalon található.Sporthírek