Friss hírek

2008.09.19. 08:59

Az amerikaiak több mint fele hisz az őrangyalok létezésében

<p>Az amerikaiak több mint fele hiszi, hogy őrangyalok vigyázzák lépéseiket, és kétharmaduk "teljesen biztos" a mennyország létezésében - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás adataiból. Az amerikaiak mindössze négy százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem hisz Isten létezésében, és egytizedük nevezte magát ateistának.</p>

A texasi Baylor Egyetem által készített közvélemény-kutatás adatai szerint az amerikaiak 55 százaléka hisz az őrangyalok létezésébe. A felmérést végző kutató, Christopher Badert elmondta, hogy meglepetésként érte a szám és "sokkolónak" nevezte az eredményt.

A kutatás szerint az amerikaiak 67 százaléka "teljesen biztos" a mennyország létezésében, és 17 százalékuk szerint "valószínűleg létezik", míg a pokol létezésében 73 százalékuk hisz. A nők, feketék és déli államok lakói inkább hisznek a mennyország létezésében, mint a férfiak, fehérek, és az északi államok lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!