X. Jubileumi Sajóbábonyi Bormustra

A Kertbarátok Észak-magyarországi Regionális Szövetsége (DSZK) és a sajóbábonyi Déryné Szabadidőközpont megrendezi a kertbarátok regionális jellegű borversenyét, a X. Jubileumi Sajóbábonyi Bormustrát március 24-én.

A rendezvényre várják az északi régióban lévő mátraaljai-, az egri-, a bükkaljai és a tokaj-hegyaljai borvidéken lévő kertbarátokat és a velük szimpatizáló szőlőtermelők és borkészítők borait. A borverseny március 24-én, szombaton délután fél háromkor kezdődik Sajóbábonyban a ,,Heltai” Rendezvények-Házában – tudtuk meg Vass Évától, a DSZK vezetőjétől. Nevezni lehet: fehér, rozé, siller és vörösborokkal, valamint gyümölcsborokkal. A fehér és rozé borokat 2-2 darab 0,7 literes fehér üvegben, a vörösborokat 2 darab 0,7 literes zöld bordói palackban kérik bevinni. A palackra a nevező nevét, a szőlő termőhelyét, a bor fajtáját és évjáratát, valamint száraz, félszáraz, félédes, édes jellegét kell feltüntetni. (Csak a jelzett palackokban tudják elfogadni a borokat!)
A nevezési díj: egy fajtánál 500 forint, minden további fajtánál 300 forint. Megkülönböztetett tisztelettel várják a sajó-völgyi borok nevezőit (Sajóbábony, Sajóecseg, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő, Arnót, Sajóvámos, Sajópálfala…). A bormintákat március 23-án délután 5 óráig kérik Sajóbábonyban a Déryné Szabadidőközpontban leadni. Érdeklődni a részletekről a 46/ 549-378-as telefonszámon lehet – közölte lapunkkal Deák Imre, a Kertbarátok Észak-magyarországi Regionális Szövetsége elnöke.