Worldmusical ősbemutató ma a Dóm téren

Teltház előtt mutatják be pénteken este a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Shakespeare Szentivánéji álmából született worldmusicalt. A darab zeneszerzője Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi, rendezője pedig Kerényi Miklós Gábor. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a budapesti Operettszínház koprodukciójában létrejött zenés játékot az idei évadban öt estén is műsorra tűzik a Dóm téren. Erre a hétvégére minden jegy elkelt, de az augusztus első két napján is látható előadásra még korlátozott számban vannak jegyek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A Szentivánéji álom musical-változata számos zenei stílust vonultat fel. A zenés darab elegyíti a rap, a popzene, az autentikus cigányzene, a kortárs-és népzene, valamint a musical hangzásvilágát. Természetesen a worldmusicalben is a Shakespeare darabból ismert figurák szerepelnek, így a földi emberek és a tündérek mellett, fő szerephez jut a félig emberi, félig tündéri ifjú Puck is.

A Szentivánéji főbb szerepeiben az Operettszínház népszerű sztárjait láthatja a közönség, így Szabó P. Szilvesztert, Janza Katát, Vágó Bernadettet, Peller Annát, Szabó Dávidot és Dolhai Attilát. Puck megformálója Kerényi Miklós Máté.

Az idei évadban lesz még egy bemutató a Dóm téren. A közönség augusztus 9-én és 10-én a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében láthatja a híres kalandor, utazó Benyovszky Móric életét feldolgozó zenés táncszínházi előadást. Érdeklődésünkre Bátyai Edina elmondta, erre a két estre még kaphatók jegyek.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén az István, a király előadássorozatával zár augusztus 17., 19., 20., és 21-én. Érdeklődésünkre a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója megerősítette, még a pótelőadásra is hónapokkal ezelőtt elfogytak a belépők.

Részletes információ az előadásokról a www.szegediszabadteri.hu weboldalon olvasható.Sporthírek