Work Force-DVTK: újabb világklasszis játékos érkezik

Liene Jansone
Liene Jansone
Miskolc – Az Európa Kupa és Közép-európai Liga (MEL) indulásra készülő Work Force-DVTK csapata tovább erősödött, a 192 cm magas center Liene Jansone aláírta a szerződését a szeptember végén induló szezonra. A lett nemzeti együttes 131-szeres válogatott csapatkapitánya az Euroligás török Tarsus együtteséből érkezik Miskolcra.

A Liene szülei mindketten kosárlabdáztak így teljesen egyértelmű volt, hogy ő is ezt a csodálatos sportot választja. Sokat szerepelt a lett korosztályos válogatottakban, profi karrierjét 16 évesen a Riga csapatában kezdte és tehetségét mutatja, hogy egy évvel később már a bajnokság legjobb játékosának választották. 2000 és 2004 között ösztöndíjasként az Egyesült Államokban a Siena egyetemen szerepelt, ahol minden idők egyik legkiválóbb egyetemi kosárlabdázójává nőtte ki magát és utolsó tengerentúli évében a MAAC főcsoport legjobb játékosnak járó MVP címet is megszerezte mérkőzésenként 16 pontot és 9 lepattanót átlagolva.Miután visszatért Európába több országban is megfordult és mindenhol csapata egyik húzóembere lett. 2005-ben a rendkívül színvonalas spanyol bajnokság legjobb külföldi játékosának válaszották. A későbbiekben is az Euroliga olyan meghatározó együtteseiben szerepelt, mint a spanyol Salamanca, a cseh Brno, a francia Tarbes, vagy az olasz Comense. A Diósgyőr előtti utolsó állomáshelye a szintén Euroligás török Tarsus együttes volt, ahol olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például a kétszeres olimpiai és szintén kétszeres WNBA bajnok amerikai DeLisha Milton-Jones.

Liene a lett nemzeti válogatott csapatkapitányaként is kiemelkedő sikerekre vezette társait. 2005 és 2013 között mind az öt Európa Bajnokságra kvalifikálták magukat, és 2007-ben óriási meglepetésre a legjobb négy közé is bejutottak jóval nevesebb vetélytársaik (Litvánia, Franciaország és Törökország) legyőzésével. A pekingi olimpián is eredményesen szerepelt a válogatottal közel 12 pontot szerezve mérkőzésenként.

“Nagy várakozással tekintek az új idényre. A Közép-európai Liga (MEL) egész Európa egyik legszínvonalasabb bajnoksága, ahol nem lesznek könnyű mérkőzések, de én mindig győzni akarok! A vezetőségtől tudom, hogy a fanatikus szurkolók kiváló hangulatot teremtenek a csarnokban, és engem feldob ha sok néző előtt játszhatok. Szeretnék jó csapattárs, de ugyanakkor vezér is lenni, aki ha kell a döntő pillanatokban elvállalja a felelősséget, és mindent megtesz a klub sikeréért” – mondta Liene Jansone a Work Force-DVTK új centere.

“Egy Liene kaliberű tapasztalt világklasszis érkezése mindig óriási öröm egy edző számára, profi szemléletével és megalkuvást nem tűrő játékával a csapat kiemelkedő egyénisége lesz, akitől fiatal játékosaink is sokat tanulhatnak majd. A palánk alatt nagyszerűen feltalálja magát, ponterős, hatékonyan lepattanózik ugyanakkor távolról is nagyon jól dob. Azon dolgozunk a szakmai stábbal, hogy ennek a kiváló játékoskeretnek ami a támogatóink segítségével összeállt megtaláljuk a legjobb játékrendszert és kiemelkedő eredményeket érjünk el az idényben” – értékelt Peresztegi Nagy Ákos a Work Force-DVTK vezetőedzője.

“A szerződtetett játékosokat és a szakmai stábot is teljes mértékben alkalmasnak tartom arra, hogy végig harcban legyünk a magyar bajnoki- és a kupa döntőbe jutásért. Az Európa Kupában is meg kell próbálnunk a legjobb nyolc közé kerülni, reméljük ebben Fortuna is mellénk áll majd. Köszönöm a támogatóinknak, tulajdonosunknak és az elnökség tagjainak, hogy szerepvállalásukkal lehetővé teszik azt, hogy rendszeresen megtöltsük a városi sportcsarnokot, sok örömet okozzunk fantasztikus szurkolótáborunknak és a néhány éves kényszerű kihagyás után újra a kosárlabda legyen a nemzetközi és hazai szinten egyaránt legeredményesebb és egyben legnépszerűbb teremsport Miskolcon és az egész megyében” – mondta Szabó Tamás a Work Force-DVTK elnöke.

A Work Force DVTK jelenlegi kerete a 2013/14-es idényre:

Bukovszki Mónika, Horváth Bernadett, Czank Tímea, Brittainey Raven (amerikai), Dubei Debóra, Helena Sverrisdottir (izlandi), Bálint Réka, Szabó Brigitta, Szabó Petra, Sikora Emőke, Vincze Viktória, Liene Jansone (lett), Rebecca Tobin (amerikai)További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek