Wiw CIA-kémeknek

Wiw CIA-kémeknek
Wiw CIA-kémeknek
A CIA olyan közösségi oldalt tervez beindítani, amely a cég világszerte tevékenykedő hírszerzői számára jelenthet kommunikációs felületet.

A speciális körülmények miatt az első kérdés, ami azonnal felmerül az a biztonság. Ám Mike Wertheimer, az ötletet kezdeményező amerikai Hírszerző Szervek Országos Igazgatósága (DNI) részéről úgy nyilatkozott, hogy a megoldás kizárja az estleges lelepleződés veszélyét.

A decemberben induló, A-Space-nek elnevezett közösségi oldal civil előképeihez hasonlóan web-alapú e-mailt és azonnali üzenetküldő alkalmazást is tartalmazni fog. Emellett egy olyan prediktív program is segít majd a hírszerzőknek, amellyel gyorsabban hozzájuthatnak az őket érdeklő információkhoz.

Az A-Space először csak az amerikai hírszerző szervek tagjai számára lesz elérhető, a későbbiekben azonban más országok együttműködő ügynökei előtt is megnyitnák, amennyiben nemcsak szerezni, hanem átadni is szándékoznak információkat. A DNI korábban már létrehozott egy a Wikipediához hasonló, szerkeszthető online lexikont is a CIA-tagok számára.

Forrás: Prim Online