Friss hírek

2007.11.21. 06:08

SZTRÁJK - Nógrádban járnak a buszok, tüntetni fog a Jobbik

<p>Nógrádban a sztrájk idején is járnak a buszok, mind a városi, mind a távolsági járatok menetrendszerűen indulnak, s fogadják más Volán-társaságok járatait - közölte a Független Hírügynökséggel Valenta György, a Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének nógrádi elnöke. <br />Az ágazat legnagyobb szakszervezetének alelnökeként Valenta hozzátette: egyetértenek a nyugdíjbiztosítási változások elleni megmozdulással, szolidárisak is azzal, ám ők jövő keddre hirdettek sztrájkot a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjazására vonatkozó szabályok megváltoztatásáért, most tárgyalnak az elégséges szolgáltatásokról.</p>

Nógrádban szerdán a munkástanácsok sem sztrájkolnak. Plantek Lászlóné, a Munkástanácsok Országos Szövetségének Nógrád megyei elnöke közölte: nem szerveztek munkabeszüntető sztrájkokat, de számos tagjuk részt vesz a szerda estére a Kossuth-térre tervezett demonstráción. A Munkástanácsok tagjait két külön busz szállítja a fővárosba a Salgótarján-Budapest, illetve a Szécsény-Balassagyarmat-Budapest útvonalról, a buszokon helyet igénylők mellett sokan jelezték, hogy gépkocsikkal indulnak majd erre a rendezvényre.
A pedagógusok körében Nógrádban csak a balassagyarmati térségben tudott a Liga mozgósítani.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Nógrád megyei csoportjának sztrájkfelhívásához az összes balassagyarmati iskola mellett két falusi kisiskola, a magyarnándori, és a cserhátsurányi csatlakozott. Előbbiből csak néhányan, utóbbiból az összes tanár beszünteti szerda délelőtt a munkát.

Nógrádban szolidaritási tüntetésre is lehet szerdán számítani: a Jobbik Salgótarjáni Szervezete a megyeszékhely Fő terére déltől várja azokat, akik ahogy a Jobbik fogalmazott a "szélsőséges liberális gazdaságpolitika féktelen tobzódása ellen akarnak tüntetni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!