Friss hírek

2010.06.18. 07:44

Kincsvadászak a jegybankban a Múzeumok Éjszakáján

<p>A Magyar Nemzeti Bank is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Múzeumok Éjszakáján, szombaton. A jegybank este 6-tól hajnal 2-ig tartó nyitva tartással, változatos kulturális programokkal, interaktív játékokkal és különleges Szent Iván-éji hangulattal várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes- tájékoztatta a Független Hírügynökséget az intézmény.</p>

Ezen az éjszakán a Róth Miksa által tervezett ólomüvegablakok különleges díszkivilágítást kapnak. A látogatók részt vehetnek a Nagy Szentivánéji Kincsvadászaton, bejárhatják a gyönyörű épületet, az elnöki szobát, a Kis- és Nagytanácstermet, a látogatóközpontot és kereshetik az MNB kincsét. A kincsvadászaton résztvevőket a jegybank munkatársai segítik abban, hogy helyes választ adjanak az épület különlegességeire, illetve a jegybank legfontosabb feladataira vonatkozó kérdésekre.

A látogatók kipróbálhatják magukat az alapkamatról döntő testület tagjaként, és óránként elnyerhetik a megtisztelő Kamatkirály címet, feltéve, ha jól irányítják a virtuális Monetáris Tanácsot. Olyan érdekes feladatokban is próbára tehetik ügyességüket, mint az aranyrúdemelés, fabatkanyomtatás, testsúly pénzre "váltása" illetve érmeverés.

A rendezvény további különlegessége az egyetlen éjszakára megnyíló bankjegybiztonsági elemeket bemutató tárlat: bárki megnézheti, hogyan tárulnak fel a kizárólag UV-fényben látható bankjegy-biztonsági elemek rejtélyei.

További részletek a www.mnb.hu internetes oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!