Will Smith a legjobban kereső hollywoodi színész

Will Smith, Johnny Depp és Eddie Murphy kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben a hollywoodi színészek közül – közölte az amerikai Forbes magazin, amelynek legfrissebb összeállításából az is kiderül: a Shrek-filmek egyik főszereplője sem bánta meg, hogy elvállalta a szinkronizálást.

A lap számításai szerint a listavezető Will Smith összesen 80 millió dollárnyi (11,9 milliárd forint) fizetést kapott 2007. június 1. és 2008. június 1. között. A 39 éves sztár három moziért érdemelt ekkora fizetést: a “Legenda vagyok”, a “Hancock” és “A boldogság nyomában” mind kasszasikernek bizonyult világszerte, míg utóbbi Oscar-jelölést is hozott a színésznek.

Will Smith-t a 45 éves Johnny Depp követi a sorban, aki egyebek mellett “A Karib-tenger kalózai” című sorozat legújabb részének forgatásáért söpört be 72 millió dollárt (10,7 milliárd forint). A Sweeney Toddban nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölt Depp után Eddie Murphy következik a fizetési listán, aki az elmúlt 12 hónapban összesen 55 millió dollárt (8,2 milliárd forint) keresett. A 47 éves sztár dobogós helyét elsősorban a “Harmadik Shrek” című animációs film szamarának szinkronizálásával nyerte el.

A gyerekfilm egyébként a főszereplő Shreknek a hangját kölcsönző Mike Myerst is egy csapásra gazdaggá tette: a kanadai színész a filmnek köszönhetően szintén 55 millió dollárt vihetett haza, és ez talán feledtette vele a Love Guru című filmjének csúfos bukását. De sokat köszönhet Shreknek a harmadik főszereplő, Fiona hercegnő szinkronhangja, Cameron Diaz is, aki összesen 50 millió dollárral (7,4 milliárd forint) gazdagodott az elmúlt évben. A jól fizetett színészek tízes listájára rajtuk kívül még Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Ben Stiller és Nicolas Cage került fel.