Will Ferrell maradt az élen az észak-amerikai filmlistán

Második hete vezeti az észak-amerikai filmlistát Will Ferrell legújabb vígjátéka, a “Jégi Dicsőségünk”: a korcsolya-komédia 22,5 millió dolláros bevételt hozott a húsvéti hétvégén – derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott adatokból.

A második helyen sem volt változás a filmes rangsorban: az ezüstérmes pozíciót a Disney-stúdió “Robinson család titka” című számítógép-animációs filmje szerezte meg 16,7 millió dolláros bevétellel. A harmadik helyre az “Are We Done Yet?” került: az Ice Cube rapper főszereplésével készült családi vígjáték 14,3 millió dollárral. Quentin Tarantino és Robert Rodriguez legújabb közös alkotása, a több mint három órás Grindhouse című alkotás a várakozásokkal ellentétben csupán a negyedik helyet szerezte meg 11,6 millió dolláros bevétellel. Az Oscar-díjas Hilary Swank új horrorfilmje, a “Tíz Csapás” lett az ötödik a bevételi listán 10 millió dollárral.

A rangsor első 12 helyezettje összesen 110 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál: ez több mint 7 százalékkal több, mint az egy évvel ezelőtti bevételi adat.