Friss hírek

2009.09.22. 08:34

EDELÉNYI POLGÁRMESTER - Az ügyészség a bírósághoz küldte át a feljelentést

<p>Az ügyészség a kazincbarcikai bírósághoz továbbította az Edelény polgármestere ellen tett feljelentést, mert az nem tartozik a hatáskörébe. A polgármestert azután jelentették fel, hogy júniusban egy önkormányzati testületi ülésen kijelentette: tudomása van arról, hogy szendrõládi és laki roma asszonyaik gyógyszerekkel és gumikalapáccsal teszik fogyatékossá magzataikat, hogy kiemelt családi pótlékhoz jussanak.</p>

A Központi Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a nagy nyilvánosság elõtt, jelentõs érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége és becsületsértés vétsége miatt Edelény polgármestere ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbség Területi Kisebbségi Önkormányzat elnöke és 360 társa által tett feljelentést a Központi Nyomozó Fõügyészség hétfõn - a magánvádas eljárás lefolytatása céljából - a Kazincbarcikai Városi Bíróságnak küldte meg.

A feljelentés lényege szerint Edelény polgármestere egy 2009. júniusi önkormányzati képviselõ-testületi ülésen kijelentette, hogy tudomása van arról, hogy a szendrõládi és laki roma asszonyok magzataikat úgy károsítják, hogy gyógyszereket szednek, illetve gumikalapáccsal bántalmazzák õket, hogy fogyatékos gyerekek szülessenek, és kiemelt családi pótlékot igényelhessenek.

A feljelentõk szerint a polgármester a kijelentését nem támasztotta alá, általánosításával megrágalmazta a Magyarországon élõ összes roma asszonyt azzal, hogy szándékosan ártani akarnának gyermekeiknek. Ezen kijelentésével a polgármester - a feljelentõk állítása szerint - elõítéleteket gerjesztett a szendrõládi és laki nõkkel szemben.

Mivel a rágalmazás, illetve a becsületsértés nem tartozik az ügyészség hatáskörébe, az illetékes bírósághoz továbbították a feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!