Wertán Zsolt több törvénytelenséget is elkövethetett

Több törvénytelenséget követhetett el Wertán Zsolt képviselő a terézvárosi önkormányzat szerint.

“Önkormányzati képviselői mivoltával visszaélve” szerezhette meg, és hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekkel most a terézvárosi jegyző nevén próbál foltot ejteni. Az adóügyek a jegyző hatáskörébe tartoznak ugyanis, és nem a képviselő-testületébe. Ha nincs törvény által előírt meghatalmazás az ügyféltől, adóügyekről még önkormányzati képviselő sem szerezhet tudomást törvényes úton – olvasható a hatodik kerületi önkormányzat szerdai közleményében, amelyet a KDNP-s képviselő tájékoztatója után adtak ki.


Wertán Zsolt szerdán újságíróknak azt mondta: hivatali visszaélés gyanúja miatt az ügyészséghez és az adóhatósághoz fordul. A budapesti KDNP-s képviselő szerint jogtalanul engedték el ugyanis egy volt SZDSZ-es helyi képviselő építményadó-hátralékát Terézvárosban. A KDNP arra kéri a kerület polgármesterét, hogy indítson fegyelmit a jegyző ellen, és mentse fel tisztségéből.

A hatodik kerületi önkormányzat közleményében azt írják: Wertán Zsolt “büntetőügyi kategóriába sorolandó tevékenységgel szerezte meg az adóügyi iratokat, sugalmazásával közvetett módon személyiségi jogokat sértett, a jegyző rágalmazásával a törvényesség őrét kívánja megfosztani pozíciójától saját politikai érdekei érvényesítéséért, valamint személyesen Sajtos Csillát is nagy nyilvánosság előtt rágalmazta”.

A terézvárosi önkormányzat szerint az eset miatt joggal merül fel a kérdés, hogy mire lehet számítani az országgyűlési és az önkormányzati választásokon, illetve biztonságban van-e minden szavazó személyi adata.