Wc papírba csomagolva akarták csempészni a cigarettát

Wc papírba csomagolva akarták csempészni a cigarettát
Wc papírba csomagolva akarták csempészni a cigarettát
Nincs egy gépkocsinak olyan része -legyen az a futókerék, motortér, kárpitozás, az üzemanyagtartály- ahol a pénzügyőrök ne találtak volna már cigarettát.

Igaz ez a behozni kívánt utiholmira is, hiszen volt már csempészett dohány tortába sütve, töltött káposztába elrejtve, dezodoros flakonban, televízió képcsőjébe rejtve.  A  cigaretta csempészek ötletei kimeríthetetlenek, erről tettek tanúbizonyságot tegnap Tiszabecsen is.

Két ukrán középkorú férfi jelentkezett belépésre a vámhivatalnál gyalogosan. Mivel korábban a kenyérbe sütött cigarettás módszerrel megbuktak már az utasok, ezért a ruházatukon túl, a csomagjaikat is alaposabban átvizsgálták a pénzügyőrök. Kenyér ugyan nem, viszont hat tekercs origináltnak tűnő toalett papír volt a két férfinál. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a tekercseknek csak a külső borítása volt meg, mindegyikben 140 szál ukrán eredetű cigaretta volt elrejtve.

A megtalált cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, a két külföldi állampolgárt pedig 20-20 ezer forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezték – tudtuk meg Kupecz József pénzügyőr századostól –