WC-n húzta le a hamisnak vélt valódi pénzt egy brit férfi

Akt.:
WC-n húzta le a hamisnak vélt valódi pénzt egy brit férfi
London (MTI) – Legalább 100 ezer forintnyi fontot tépett össze és húzott le vécén egy brit üzletember, mert azt mondta neki a bankja, hogy a 20 fontosok hamisak. Aztán pár nappal később közölte: tévedett, valódiak – voltak.

A férfitól a Royal Bank of Scotland egy fiókja tagadta meg a bankjegyek átvételét, ő pedig nem bíbelődött a rendőrséggel, hanem “saját hatáskörében” megsemmisítette a pénzt, nehogy ismét forgalomba kerüljön és másnak is kárt okozzon.

“Azt hittem, hogy ez közérdekű kötelességem. Az egész a bank hibája, hogy nem tudja megfelelően kitanítani helyi alkalmazottait” – idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

Az eset Skócia északi részén történt, és mint kiderült, a környéken a bankok által hamisnak vélt és elkülönített húszfontosok mindegyike valódi, csupán kicsit eltérő a bankók zömétől, de a brit központi bank nyomta őket is.

Nemcsak a hírben főszereplő üzletember járt rosszul. Miután a bankok nem fogadtak el jó pár 20 fontost boltosoktól, közülük többen vásároltak ultraibolya-fényű pénzellenőrzőt – feleslegesen.