WC-be zárta megkötözött

WC-be zárta megkötözött
Több mint félmillió forint készpénzt zsákmányolt az a késes férfi, aki az Avasi lakótelepen élő idős asszonyt megfenyegette a minap Miskolcon.

Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a Miskolci Rendőrkapitányság Kommunikációs osztály vezetője elmondta, hogy a Szent György utcai kilenc emeletes épület legfelső szintjén csöngetett be a támadó a déli harangszó előtt nem sokkal, majd az ajtót nyitó 62 éves asszonyt készpénze átadására kényszerítette. Végül összekötözte, és a mellékhelyiségbe zárta.

A támadást követően mintegy fél óra múlva érkezett segélykérés az ügyeletre és a járőrök, nyomozók nagy erővel kezdték meg a forrónyomos üldözést. Az elkövető azonban egérutat nyert.

A rendőrség kérése: aki a rablásról, vagy az elkövetőkről bármit  tud, vagy felismerni véli az elkövetőt információjával segítse a sikeres nyomozást. Bejelentés tehető a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4.) személyesen, vagy telefonon 46/ 514-511-es szám 21-85-ös vagy 25-26-os  mellékén. Tárcsázhatóa a 107-es és 112-es segélyhívó is.

Személyleírás:

Magassága: 165-170 centiméter

Testalkata: zömök, kövér

Bőre: kreol

Haja: sötétbarna, 10-15 centiméter hosszú

Életkora: 40 év

Ruházata: a bűncselekmény elkövetésekor fekete színű műanyagos (orkán) jellegű, felirat nélküli dzseki t viselt. Alatta garbó lehetett, a dzseki alatt piros színű ruhadarab látszott.  Sötét színű szövetnadrág (talán fekete színű, nem farmer) volt rajta.

Különös ismertetőjele: ápolatlan külsejű, rossz szagú