Wahorn András – Aki mer, az nyer!

Wahorn András
Wahorn András
Miskolc – Nem vált egy dolog mesterévé, a mindenség ismertetője Ő.

Wahorn András a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Munkácsy-díjas, két vagy inkább több lábon járó legendás alakja (lovagja) hiánypótló bemutatkozásának lehetünk tanúi augusztus 1-én, 17 órától a Mezey István Művészeti Központban – írja a fesztivál honlapja. A 63 éves művész gyermeki bája süt majd le a vásznakról, melyeken néhol Töttös Kata csodálatos inzertjei (olajban) adnak ízelítőt a hagyományos realista festészet megnyugtató lehetőségeként. Soha, talán a festészet világtörténetében hasonló bátorságról nem tett tanúbizonyságot alkotó kedvű szerelmespár, hogy egy vászonra helyezzék gyökeresen különböző világuk attribútumait. Nemcsak odahelyezik, de méltán helyezik oda azokat, mivel ahogy azt mindenki láthatja majd: van értelme. Szervesen!

Kertelés nélkül

Wahorn kezdettől fogva nem csupán az ecsetek rabja, hanem varázslatos toll- és ceruzarajzaival kertelés nélkül mutatja meg azt, amit eddig senki sem látott, vagy másképp látta, vagy csak azt hitte, hogy látja, de lehet nevetni is. Az önkifejezés számtalan eszközének ismertetője, felhasználója, mestere is egyben. Egyetlen médium sem szippantotta be teljesen élete során, hanem szabadon szárnyaló helikopterként hol a film, hol a zene, a filozófia, a festészet vagy a költészet felfedezhetetlen vidékeire száll le rövid időre, mint nektárt gyűjtögető méhecskeművész. Így aztán a felszín felett lebegve nagyon átlátja a tájat. Nem vált egy dolog mesterévé, a mindenség ismertetője Ő. A kiállítás időtartama alatt Wahorn András saját tárlatát vezeti, amelyen bárki, bármilyen kérdést feltehet neki, amire a művész megnyugtató választ fog adni bárkinek, aki képes egy választól megnyugodni.

– ÉM –


4. Kolorfesztivál Kazincbarcikán

Miskolc, Kazincbarcika – Új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei.

4. Kolorcity Fesztivál – Skorpió vendég: Tátrai Tibor

Miskolc, Kazincbarcika – A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót.

Színezd újra, színezd újra a Kolorcity Fesztiválon

Kazincbarcika – Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán.