Vízkorlátozás a Hegyalja fesztiválon

Elapadtak a csapok a tokaji Hegyalja fesztiválon, a 20 ezer látogatónak köszönhetően ugyanis lecsökkent a vízszint az egyik tartalék víztározóban. A helyi vízmű Tokaj város magasabban fekvő területein is korlátozta a vízfogyasztást, ráadásul hőségriadó van, ezért a sokszorosára nőtt a vízigény.

A fesztiválozók egyelőre lajtos kocsik segítségével jutnak vízhez, de a szervezők a tokaji és a rakamazi önkormányzattal együtt dolgoznak a helyzet megoldásán. Remélhetőleg hamarosan újra zökkenőmentesen zuhanyozhatnak a városiak is, és a Hegyalja fesztivál kempingjeiben is újraindul a vízellátás – közölte a fesztivál kommunikációjával megbízott ügynökség.

A fesztiválra látogatók állítólag nem estek kétségbe, hiszen közel a Tisza-part, és a rendezvény Zöld Sátorának szervezői délelőtt és délután is indítanak 2-4 órás vizitúrákat a környéken.

Július 15. és 19. között immár tizedik alkalommal rendezik meg a rakamazi Tisza kempingben a Hegyalja Fesztivált. Az ötnapos rendezvényen több mint 200 koncert várja a látogatókat, és idén először Tokaj városában is vannak programok. Tavaly 65 ezer látogatója volt a fesztiválnak, idén összesen 70-75 ezer résztvevővel kalkulálnak. További információ a www.hegyaljafesztival.hu oldalon.