VÍZILABDA: Ikodinovics emlékszik a balesetére

A június végén súlyos motorbalesetet szenvedett szerb vízilabdázó, Danilo Ikodinovics emlékszik a szerencsétlenségre – közölte szombaton a belgrádi Blic című napolap. Az újság információi szerint a klasszis orvosai egyre gyakrabban ébresztik föl a sportolót a mesterséges kómából, és ilyenkor kérdéseket tesznek föl neki. Mivel Ikodinovics az intubáció miatt nem tud beszélni bólintással “ad választ” a doktoroknak.

Az, hogy a vízilabdázó emlékszik a balesetre, meglepte az orvosokat, mert ilyen trauma után általában az agy a tudatalatti tartományba “száműzi” az élményt. A Vajdasági Klinikai Központ munkatársa szerint mindez azt mutatja, hogy a sportoló koponyája nem sérült meg a szerencsétlenségben, köszönhetően annak, hogy bukósisakot viselt.

Az orvosok szerint Ikodinovics egyre jobb állapotban van, jobbkeze, amely súlyosan roncsolódott, szintén gyógyul. Az orvosok sokáig küzdöttek azért, hogy azt ne kelljen amputálni. Blic egyébként úgy tudja, hogy a vízilabdázót szombaton végleg fölébresztik a mesterséges kómából, és lekapcsolják a lélegeztetőgépről, mivel a sportoló szervezete már elég erős ehhez.

Ikodinovics június 27-én motorkerékpárjával egy gépkocsival ütközött, amikor egy tartályt vontató traktort próbált megelőzni. Az erős ütéstől a sportoló lerepült az úttestről, az autó pedig a tartálykocsi alá fúródott. Vezetője kisebb sérülésekkel megúszta.

Ikodinovics 1976-ban született, a 2000-es olimpián bronzérmes, a 2004-es athéni ötkarikás játékokon pedig ezüstérmes volt a szerb válogatott tagjaként. 2003-ban a barcelonai világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel, 2005-ben Montreálban pedig aranyérmes volt. Tagja volt a júniusban Világliga-győztes szerb csapatnak, a döntőben egy gólt lőtt az Egyesült Államok ellen. Ikodinovics 2001 és 2005 között az olasz Pro Reccóban játszott, 2005-ben a belgrádi Partizant erősítette, egy évvel később Oroszországba igazolt, ahol a Szintez Kazany színeiben bajnokságot és LEN-kupát nyert. Idén tavasszal a montenegrói Jadran Herceg Noviba szerződött át.