VÍZILABDA: Elhunyt Steinmetz János

Hatvanéves korában elhunyt Steinmetz János ötvenkétszeres válogatott, Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó. A válogatott korábbi kapusa, az olimpiai aranyérmes Steinmetz testvérek (Ádám és Barna) apjának halálának okait egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Steinmetz János 1947. október 10-én született. Pályafutása alatt ötvenkétszer védte a magyar nemzeti csapat hálóját. Tagja volt a 1968-as olimpiai harmadik helyezett, valamint a 70-es Európa-bajnokságon ezüstérmes válogatottnak is ugyanúgy, mint az 1977-es svédországi kontinenstornán győztes csapatnak. Az 1976-os montreali olimpián nem ő védte a nemzeti csapat kapuját, ezért nem lehetett olimpiai bajnok.

A magyar élvonalban a Vasas, az FTC és az OSC színeiben 321 bajnoki találkozón szállt medencébe. A Fradival kétszer nyert európai Szuperkupát, és három hódította el a Kupagyőztesek Európa Kupáját, ráadásul az első KEK-győzelmét a sorozat első kiírásában szerezte. Szintén a Fradival hétszeres Magyar Kupa győztes, és egyszeres bajnok (1968).

Az 1980-as évek végén a válogatott edzőjeként is dolgozott, Kásás Zoltán szövetségi kapitány segítőjeként.