Vízhatlan dobozsátor

Félmillió fontot kapott egy végzős brit egyetemista egy vízhatlan kartonsátor tervéért pénteken. A 23 éves James Dunlop szerint a dobozsátrat elsősorban nyári fesztiválokon, de katasztrófamentés során is jól lehet majd használni. Mint a feltaláló elmondta, az ötlete akkor fogant meg, amikor meghallotta, hogy a 2005-ös glastonbury-i nyári fesztiválon egy özönvízszerű felhőszakadás után a víz 10 […]

Félmillió fontot kapott egy végzős brit egyetemista egy vízhatlan kartonsátor tervéért pénteken. A 23 éves James Dunlop szerint a dobozsátrat elsősorban nyári fesztiválokon, de katasztrófamentés során is jól lehet majd használni.

Mint a feltaláló elmondta, az ötlete akkor fogant meg, amikor meghallotta, hogy a 2005-ös glastonbury-i nyári fesztiválon egy özönvízszerű felhőszakadás után a víz 10 ezer sátrat öntött el.

A “My Hab” elnevezésű alkalmatosság, amely díjat nyert az új brit tervezők éves kiállításán is, 2 embernek kínál kényelmes fekvőhelyet és egy panel segítségével áramot is fejleszt napenergiából. A sátor hétvégi bérleti díja előzetes becslések szerint 60 és 100 font között mozog majd.

A dobozkreációt idén tesztelik és 2008-tól kerül piacra