Víz-világnapi úszóverseny Diósgyőrben

Miskolc – A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete a B.- A.- Z. Megyei Úszó Szövetséggel és a Miskolc Városi Úszó Szakággal közösen március 23-án rendezi meg a Víz-világnapja alkalmából életre hívott nemzetközi versenyt.

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete a B.- A.- Z. Megyei Úszó Szövetséggel és a Miskolc Városi Úszó Szakággal közösen március 23-án, pénteken délután rendezi meg a Víz-világnapja alkalmából életre hívott nemzetközi úszóversenyt, melyen a vízgyűjtő területhez tartozó országok képviselői is részt vesznek.

A sorrendben tizenegyedik, a Miskolc Városi Sport Mecénás Alap, valamint a vízüzemi vállalatok támogatásával megvalósuló viadalnak ezúttal is a Diósgyőrben található Városi Uszoda ad otthont. 14.30-tól az általános iskolák alsó- és felső tagozatos, valamint a középiskolások amatőr úszóiból verbuválódott váltók mérik össze tudásukat. Ezt követően, 16 órától a magyarokon kívül szlovák és román sportegyesületek igazolt úszói 14 számban döntik el az érmek és helyezések sorsát.