Víz tört fel a konyhában – kiköltöztették a fiatal pataki párt

Ki kellett költöztetni az albérletéből egy fiatal párt Sárospatakon, mert szombaton éjszaka víz tört fel az otthonuk alól. A gondot feltehetően az okozta, hogy a közelben szombaton csőtörés történt, az épület mögötti árok azonban nem vezette el a vizet, így az beszivárgott a ház alá.

Kiss István a sárospataki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a fiatal pár szombaton éjszaka vette észre, hogy víz tör fel a konyha alól, amely elöntötte az egész házat. Előbb a tűzoltók érkeztek ki, majd a katasztrófavédelem, valamint az önkormányzat gondoskodott arról, hogy az átázott bútorokat megemeljék. A kárenyhítési munkákat vasárnap délelőtt kezdték el. Az átázott bútorok alá téglákat helyeztek, felszedték a szőnyeget, valamint a linóleumot. A fiatal pár részére lakást és étkezést biztosít az önkormányzat egy helyi középiskolai kollégiumban, ám ők egyelőre a 23 éves fiatalember szüleihez költöztek.

A szakemberek szerint a problémát egy közelben történt szombati csőtörés, valamint a napokban leesett nagy mennyiségű eső együttesen okozta. Az épület mögötti árok ugyanis nem vezette el a vizet, így az az épület alatt talált magának utat. A fiatal pár várhatóan néhány nap múlva visszaköltözhet a házba.Sporthírek