Vukov Szonja az Aluinvent-DVTK játékosa

Vukov Szonja az Aluinvent-DVTK játékosa
Vukov Szonja az Aluinvent-DVTK játékosa - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Szezon közben erősített az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapata. A hármas poszton bevethető, 23 esztendős Vukov Szonja Amerikából hazatérve lett az Diósgyőr játékosa.

Az Aluinvent-DVTK legfrissebb igazolása Budapesten született, és a budapesti BSE csapatánál lett igazolt sportoló. A 185 centiméter magas játékos 2013-ban az MTK Budapest csapatához igazolt, ahol 2015-ig kosárlabdázott. 2015-ben Amerikába, a Kansas állambeli Highland Egyetem csapatához igazolt, és egyetemi tanulmányai mellett itt játszott egészen mostanáig. Szabó Fannival együtt évek óta stabil tagja a magyar Universiade válogatottnak.

Másfél hete készül az Aluinvent DVTK felnőtt csapatával, teljesítményével pedig meggyőzte a Stefan Švitek vezetőedzőt, így a hármas poszton bevethető játékos a jövőben az Aluinvent-DVTK sikereiért harcol.

– Szonja két évig Amerikában játszott, biztos vagyok benne, hogy szeretné bebizonyítani, hogy a magyar mezőnyben is megállja a helyét – mondta Štefan Svitek az Aluinvent DVTK vezetőedzője. – Rövid időt töltött még csak velünk, de meggyőződésem, hogy tud majd segíteni a csapatnak a mindennapi munkában és a meccseken. Az átlagnál magasabb mezőnyjátékos, aki kintről is pontosan dob. Szerdán még nem léphet pályára, azon dolgozunk, hogy szombatra elkészüljön a játékengedélye.Névjegy

Név: Vukov Szonja
Születési idő: 1994. február 1.
Születési hely: Budapest
Magasság: 185 cm
Poszt: 3

Pályafutása

2015-2017 Highland CC (Amerika, Kansas állam)
2013-2015 MTK Budapest
-2013 BSE utánpótlás

Forrás: dvtk.eu