Évtizedes barátságot ápolnak

Évtizedes barátságot ápolnak
Vámospércs vezetése egy évtizeddel ezelőtt alakított ki testvérvárosi kapcsolatot a romániai Szilágynagyfaluval, amely azóta is virágzik.

Rendszeresen találkoznak egymással a két település vezetői és lakói. Kiemelkedően jó kapcsolat alakult ki a kultúra, sport és az egyházi élet területén. Augusztus végén a hajdúváros sportolói, október második vasárnapján pedig, Ács Ferenc református lelkész vezetésével negyven fős egyházi küldöttség látogatott a határon túlra.

A délelőtti istentiszteleten Lukács József a helyi egyházkerület esperese köszöntötte a vengégeket, majd Ács Ferenc vámospércsi lelkész hírdette az igét. Fagyal Barna polgármester, Csúth Imréné és Gaál Sándor képviselők, valamint Szabóné Vrancsik Éva művelődési ház igazgató is elkísérte a delegációt. A baráti találkozásokon túl szó esett a 2006 évi közös programokról is.

Délután a vámospércsiek szép műsorral kedveskedtek a vendéglátóknak. A közös vacsora előtt a két település lakói Bilanics Lajosné vámospércsi egyháztag kezdeményezésére megkoszorúzták a “Nagyfalui” hősök emlékművét.

Sz:V.É.