Vírust szállító repülőgép zuhant le Kanadában

Egy influenza vírust szállító repülőgép zuhant le a vasúti sínekre Winnipeg város központjának közelében csütörtökön.

A pilóta meghalt, de a repülőgép épületekben és járművekben nem okozott károkat, közölte a rendőrség szóvivője – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RSOE.

A kutatási célokra szállított fagyaszott influenza és herpesz vírus és a többi rakomány a balesetben keletkezett tűzben megsemmisült, mondta a Federal Express szóvivője Karen Cooper. A repülőgép egy Cessna 208 típusú gép a Morningstar Air Exprerssz edmontoni cég tulajdona volt, amelyszerződésben áll a Fedexel.

A repülőgép a winnipegi reptérről indult Thunder Bay irányába, kb. 5:45 -kor és négy mérföldre volt délkeletre a reptértől amikor a visszatérésre kért engedélyt. A repülőgép a radarküszöb alatt repült és nem sokára elvesztették vele a kapcsolatot. A zuhanást követő tűzben nem sérült meg senki a környéken. A gépen hat ampulla vírus volt egy Thunder Bay labor számára.

A balesetkor a térségben gyenge havazás volt, fagypont körüli hőmérséklet és közepes szél fújt, a látótávolság 4 mérföld volt. A baleset körülményeit vizsgálják és megkezdték a fekete doboz adatainak az elemzését is.