Helyi közélet

2013.03.18. 19:17

A közút miért volt tiszta, a városi miért volt havas?

Miskolc - Míg a 3-as út hómentes volt szombatra, addig a vele párhuzamos, tapolcai út havas maradt. Az előbbi a Magyar Közúthoz tartozik, ők takarították, az utóbbi a városé. Annak próbáltunk utánajárni, hogy miért volt ez a nagy különbség.

Miskolc - Míg a 3-as út hómentes volt szombatra, addig a vele párhuzamos, tapolcai út havas maradt. Az előbbi a Magyar Közúthoz tartozik, ők takarították, az utóbbi a városé. Annak próbáltunk utánajárni, hogy miért volt ez a nagy különbség.Először a közútnál érdeklődtünk, ahol Pécsi Norbert Sándor szóvivő elmondta: „A megye észak-nyugati részén minimális mennyiségű csapadék esett, így a miskolci üzemmérnökségre is átcsoportosítottunk 3 munkagépet. A beavatkozásokat időben megkezdtük, csütörtökön a havazás kezdetekor a főutak preventív szórását elvégeztük, így nem alakulhatott ki jeges burkolat...”

„Mért volt a közút teljesen tiszta, míg a városi út havas szombat reggel? Hány takarító autó dolgozott a havazáskor? Mennyi ideig? Hányan voltak ügyeletben?” – ezeket már az önkormányzattól kérdeztük. A választ Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatójától kaptuk: „A város összes gépe megállás nélkül takarította az önkormányzati utakat. Egészen hétfő reggelig hét géppel – a kritikus időszakokban 9 géppel – tisztították az utakat. Péntek este is, miután 35-40 centiméter hó lehullott, Miskolcon jártak a buszok, villamosok, délutánra, kora estére már késések, járatkimaradások sem voltak jellemzők, vagyis a város fő útvonalai, a közösségi közlekedés útvonalai járhatóak voltak. Volt olyan útszakasz, olyan városrész, ahol nehezebben lehetett közlekedni, volt olyan útszakasz, ahol egy sávon lehetett közlekedni, de még egyszer, hangsúlyozom, rendkívüli időjárás volt, rövid idő alatt nagy mennyiségű hóval... a város főközlekedési, közösségi közlekedési útvonalai a rendkívüli időjárás idején is kisebb fennakadások mellett, legalább egy nyomsávon járhatóak voltak, köszönhetően a folyamatos, megfeszített munkának.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában