VRCK: már megint 3:0, és megint 3 pont

VRCK: már megint 3:0, és megint 3 pont
© Fotó: Bujdos Tibor
Kazincbarcika – Ismét nyert, és száz százalékosan maradt listavezető a VRCK NB I-es férfi röplabdacsapata.

A férfi röplabda NB I 16. fordulójában vasárnap este Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC meccset rendeztek Barcikán, a Don Bosco Sportközpontban. A találkozó esélye a listavezető házigazda együttes volt, és ezen mérkőzés előtt nem is annyira az volt a kérdés, hogy megőrzi-e veretlenségét, és marad-e száz százalékos a sárga-kék gárda, hanem sokkal inkább az, hogy az elmúlt évek legerősebb barcikai csapata milyen összeállításban, rotációval éri el az évad 14. bajnoki sikerét.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Két jó hazai sáncot követően, egy hosszabb játék végén Szabó D.-nek köszönhetően szerzett pontot a VRCK, ami után vendég szépítés következett (3-1). A következő négy labdamenet hasonló eredményességet hozott (6-2), majd a folytatásban a pontarányok még mindig változatlanok voltak, 3 hazai egységre jutott 1 fehérvári. 10-3-nál vendég időkérés szakította meg a játékot, és ha úgy vesszük, ettől valamivel eredményesebbek lettek, mert nem a korábbi módon hízott a hazaiak előnye. 16-7-nél jött a szett második vendég pauzája, majd mivel ezt a lehetőségét kimerítette a MÁV Előre, 22-10-et követően a cserék miatt állt meg néhányszor a játék. 24-11-nél a barcikai szakvezető is cserélt, Toronyai és Árva jött be, és utóbbi jó megmozdulásával zárult a játszma.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A második menetet viszont a kezdőcsapatával indította a Vegyész, az első szetthez hasonlóan (3-1). De ezekben a percekben sok volt a hiba mindkét oldalon, és a hazaiak alacsony fordulatszáma, a vasutasoknak kedvezett, indokolatlanul ,,szorossá” vált a meccs (7-5). Oravec edző nem volt ideges, hagyta a kezdőcsapatát szenvedni, majd amikor a 3 pontos különbség után két jó megoldás után ellépni látszottak, jött a vendég időkérés (13-8). Ami arra volt jó, hogy a hazaiakat hozza fel, Szabó D. jó nyitásai után futószalagon gyártotta a pontokat a VRCK (17-8). A jó teljesítők jutalma pedig az volt, hogy jöhettek a kispadra pihenni, Páez és Szabó D. helyett Toronyai és Árva folytatta. Aztán Milevet Blázsovics, Gebhardt N.-t pedig Mészáros váltotta, a vendégek feltehetőleg irigykedve nézték, hogy milyen erők érkeznek a meccsbe, ugyanis nekik ilyen frissítése nem volt lehetőségük. A szett hajrájára Kozsla is beállt a barciakaiknál, majd 22-15-nél esett meg a második fehérvári pauza, ami után nem sokkal utóbbi játékos pontja vetett véget a játszmának (25-16).

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A harmadik etapot Blázsovics, Páez, Mészáros, Banai, Árva, Juhász P. összeállításban kezdte a Vegyész, a vendégek pedig vészliberót dobtak be, ugyanis egyetlen, erre a posztra nevezett játékosuk, Nagy Á. megsérült, ami után Batári vett fel megkülönböztető mezt. Ebben a szettben is volt 3-1, nem sokkal később 6-1 is, ekkor MÁV Előre szünetelés szakította meg a játékot. A szett nyolcadik (6-2) és kilencedik pontja is a vendégeké volt, majd Mészáros egy bombával lohasztotta a fehérvári kedélyeket, és adott jelet csapatának a pörgésre (13-4). Sima volt a meccs, a hazaiak fölénye egyértelmű volt, 15-6-nál volt még egy fehérvári időkérés, ám a könnyed játékot mutató bajnokaspiráns behúzta a kötelezőt (25-15).

– ÉM-BCS –


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC 3:0 (11, 16, 15)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Vigh, Mezei.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Juhász P., Banai, Szabó D., Milev, Gebhardt N. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai, Árva, Blázsovics, Mészáros, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

MÁV Előre SC: Balogh P., Németh Zs., Neukum, Damsits, Náhol, Kiss M. Csere: Nagy Á. (liberó), Batári, Szőke, Sziládi. Vezetőedző: Németh Edmund.

Daniel Oravec: – Ezen a héten elsősorban fizikai munkát végeztünk, így örülök, hogy mindenki épségben tudta le ezt az etapot, és, hogy mindenki pályára tudott lépni. Lassan formába kell lendülni, fontos összecsapások várnak ránk a közeljövőben, erre készülvén jó volt ez a bajnoki.

Németh Edmund: – A Barcika bajnokesélyeshez méltóan játszott. Nincs egy súlycsoportban a két csapat, arról nem is beszélve, hogy volt egy-két hiányzónk is. Gratulálok ellenfelünknek.