VRCK: A szezonjuk miatt kulcsfontosságú

Nagyon jó játék kell a Vegyésztől
Nagyon jó játék kell a Vegyésztől - © Fotó: ÉM-Archívum
Kazincbarcika – Kedden 18.30-tól a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján lép pályára a Vegyész RC csapata.

Nem lehet azt mondani, hogy laza lenne a programja a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatának. Az együttes az előző héten három tétmérkőzést is vívott, az utolsó a szombati a hazai, Don Bosco Sportközpontban megrendezett Aich/Dob Posojilnica elleni Közép-Európa Kupa-csata volt. Az első két szettben még elfogadhatóan röplabdázott Marek Kardos vezetőedző gárdája, ám a harmadikban mintha pályán sem lett volna a társaság – így 3:0-ra nyertek a vendégek.

Én, mint edző, látni akarom a győzteseket, az oroszlánokat a pályán.” Marek Kardos

Az utolsó volt…

– A hétvégi meccs eredménye volt egy rosszabb periódusnak, de reméljük, hogy ez a szombati nappal lezárult – jelentette ki Németh Szabolcs, a barcikaiak szélső ütője. – Hullámvölgyben, mélyponton van a csapat, amiről tudtuk hogy lesz, már szeptemberben számoltunk vele. Ugyanis rengeteg mérkőzésünk van, amiket nem lehet lehozni holtpontok nélkül. Volt a szombati meccs után egy megbeszélésünk, és arra jutottunk, hogy az volt az utolsó olyan mérkőzés, amelyen lelketlen volt a játékunk.

Még két meccs van a MEV­ ZA alapszakaszból, s a négybe kerülés elérhetőnek tűnik a borsodiak számára.

– Igen, van még két találkozónk, a Waldviertelhez megyünk pénteken, és a jövő kedden jön még hozzánk a Ljubljana – tette hozzá Németh Szabolcs. – Előbbi csapat éppen előttünk áll a táblázaton, szóval aki azt a meccset hozza, az bejut a legjobb négy közé. Le kell őket győzni, ez reális cél, aztán majd meglátjuk. Az ősszel kitűztük azt a célt, hogy legyünk ott a négyben, szóval amíg van rá esély, addig nem kell és szabad lemondani semmiről.

Egymás a kiút

Vajon milyen kiutat lát ebből a helyzetből? – kérdeztük a VRCK játékosát.

– Csapatsportágról beszélünk, tehát a kiút egymás – hangsúlyozta. – Egymásra kell támaszkodni. Nem egy játékos vitt minket ebbe a helyzetbe, együtt kerültünk ebbe a szituációba, vagyis csapatként kell ebből kikerülnünk. Amikor ez mindenkiben tudatosul, akkor fogunk jól játszani. A megbeszélés alatt azt láttam a szemekben, hogy innentől kezdve nincs mellébeszélés, nincs idő. A Pénzügyőr ellen teher lesz rajtunk, de nincs ezzel probléma, megfog mutatkozni a sportolói mivoltunk, kvalitásunk.

Németh Szabolcs már elég sok nagy csatát megélt pályafutása során, olyanokat is, amiken nagy volt a tét – mint például jelen esetben.

– Nemcsak nekem volt sok ilyen meccsem, hanem Toronyai Mikinek, Szabó Dávidnak, és Vlado Milevnek, tényleg megéltünk már ezt azt a pályán… – sorolta a 200 centiméter magas röplabdázó. – Tehát röviden: a felelősség a miénk, minden rajtunk, rutinos játékosokon fog múlni, nekünk kell vezérnek lennünk a pályán. Azokért is ki kell állnunk, akik azért igazoltak a Vegyészhez, hogy a végén, együtt aranyérmet ünnepelhessünk. Ismerem a csapattársaimat, úgyis mint játékos, hogy milyen kvalitásaik vannak és úgyis, mint ember, s úgy gondolom, hogy ez sikerülni fog.

A mai, Pénzügyőr elleni meccsel kapcsolatban így fogalmazott a röplabdázó.

– Most egy olyan meccs jön, amelyen a szezonunkért játszunk – szögezte le Németh Szabolcs. – Mi vagyunk Magyarország legjobb férfi röplabdacsapata, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy kimenjen a kezünkből egy kupaelődöntő, hogy ne játszhassunk a kupadöntőben. Bizonyítani kell magunknak és a nézőknek is, bízunk benne, hogy minél többen ki fognak látogatni, és buzdítani fognak bennünket, nem veszítették el a bizalmukat a csapatban.

A múlt héten érkezett egy új liberó a csapathoz, a szlovák Marián Vitkó, róla is véleményt kértünk.

– A szakvezetés úgy döntött, hogy ezen a poszton új játékosra van szükség, az igazolásokba nekünk nincs beleszólásunk – húzta alá Németh Szabolcs. – A mi feladatunk az, hogy a beépülését, a beépítését minél jobban segítsük, a lehető legkönnyebb úton, és hogy ez minél hamarabb megtörténjen, ugyanis túl sok időnk nincs. Szimpatikus srác, szombaton voltak jó megmozdulásai. De igazából mindig, mindennel kapcsolatban az számít, hogy van-e siker, vagy nincs.

ÉM_MI


Edzői szavak: vissza kell szerezni

Marek Kardos az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani a mai ütközet előtt: ,,Mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében. Aminek az az első lépése, hogy 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyernünk, hogy gondolhassunk az arany játszmára. Én, mint edző, látni akarom a győzteseket, az oroszlánokat a pályán, a legelső labdaérintéstől kezdve. Csak ezt követően lehetünk sikeresek. Ezenkívül még a szurkolóink támogatását is vissza kell szereznünk. A Pénzügyőrt ismerjük, jó játékosokból állnak, ám tudjuk, jobbak vagyunk, ezt már bebizonyítottuk. Ezt a formánkat várom.”


Fino-előny

A másik ágon a Fino Kaposvár SE, valamint a Kecskeméti RC küzd egymással. Az első felvonást múlt szerdán rendezték a somogyi megyeszékhelyen, és a Fino 3:2-re győzött. A visszavágót csütörtökön 20 órától rendezik az alföldi városban.