VRC: közel a négyes döntőhöz

Budapest – A férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését rendezték meg Budapesten. A vasárnapi találkozón a MAFC-Hartmann vendége a Vegyész RC-Kazincbarcika volt.

Az első szettben ha nem is könnyedén, de hozta az elvárhatót a borsodi együttes mely az elejétől kezdve vezetett, sőt már öt pont is volt az előnye (15-20). Ekkor felpörögtek a vendéglátók és egy pontra zárkóztak fel (21-22), ezután azonban visszaállt az eredeti rend, és a VRC vezetést szerzett.
A második szett hasonlóan alakult, a vendéglátók nagyon küzdöttek, érezve, hogy ez a felvonás döntő fontosságú lehet a meccs végeredménye szempontjából. Szalaiék amikor koncentráltak voltak alaposan elléptek (9-16), de mivel több hibát vétettek közelebb került hozzájuk a fővárosi együttes, 19-21. A végjáték ismét Kárpátiéké volt és kettőre növelték előnyüket.

Eldöntötték

A harmadik játszma elején sokáig együtt haladtak a felek, de szemmel látható volt, hogy mindenképpen döntésre akarta vinni a dolgot a VRC, ennek megfelelően, ha nem is parádés, de eredményes játékkal rukkoltak elő (14-20). Így nem csak ezt a játszmát, hanem a mérkőzést is megnyerték: a barcikai visszavágó ezután csak formalitásnak tűnik.

Jegyzőkönyv

MAFC-Hartmann – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-22, -22, -20)
Budapest, 100 néző. V.: ifj. Juhász, Pőcze.
MAFC: Bokor, Honti, ifj. Vocskó, Forgó, Kőrösi, Takács. Csere: Németh G. (liberó), Tari, Apró. Edző: Vocskó György.
Vegyész: Toronyai, Szalai, Kárpáti, Kovács Z., Gelencsér, Szabó D. Csere: Szántai (liberó), Cziczó, Kecskeméti. Edző: Daniel Oravec.
Vocskó György: – Igyekeztünk de ez most ennyire volt elég.
Daniel Oravec: – Mindig a kötelező győzelem a nehéz. Nehezen pörögtünk fel, de a célunkat elértük.

PA