"Vonják meg a bizalmat a korrupciógyanúba keveredett szombathelyi jelöltektől"

Szombathely – Az MSZP felszólítja a Fidesz elnökét, vonja meg a bizalmat a korrupciógyanúba keveredett szombathelyi képviselőjelöltektől – mondta Török Zsolt pénteken.

A szocialista párt szóvivője emlékeztetett arra, hogy az utóbbi 3 hónapban, a Fidesz kormányra kerülése óta számtalan hangfelvétel és olyan ügy kerül napvilágra, amelyben fideszes politikusok visszaélései lepleződnek le. A legutóbbi ügyben egy hangfelvétel tanúsága szerint két szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőnek 10 százalékot kell visszaadnia annak az építési vállalkozónak, aki el akar nyerni egy munkát. Török Zsolt reméli, hogy a hatóság ebben az ügyben is ugyanolyan eréllyel jár majd el, mint akkor, amikor rabszíjon vezet el hasonló gyanúsítottakat.

Az MSZP szóvivője a konkrét szombathelyi ügyben felszólította a hangfelvételen megnevezett két szombathelyi fideszes politikust is, hogy lépjenek vissza az önkormányzati választáson a képviselőjelöltségtől és a kormánypártot is, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Török Zsolt nemcsak a “Fidesz-tizedre” hívta fel a figyelmet Szombathelyen, hanem arra is, hogy 1,5 éve, amióta fideszes többségű az önkormányzat, csak a nyílászárók cseréjére 180 millió forintot költöttek. Ráadásul mindezt egy olyan önkormányzati cégen, a Savaria Rehab-Team-en keresztül, amelyiket eredetileg fogyatékkal élők foglalkoztatására hoztak létre.

Az MSZP szóvivője azt mondta: a szombathelyi fideszes ügy csak egy az utóbbi hónapok korrupciógyanús ügyei között. Emlékeztetett a kónyi hangfelvételre, ahol arról volt szó, hogy az Állami Számvevőszéket, az APEH-et, illetve a VPOP-t fel lehetne használni az MSZP lejáratására. Szintén felidézte a szekszárdi, a várpalotai visszaéléseket és az elítélt fideszes dögei polgármester esetét is.

A szombathelyi ügy hangfelvételét a Népszava hozta nyilvánosságra csütörtökön. Eszerint kedvező döntésekért cserébe egy szombathelyi építési vállalkozónak az elnyert munka után tíz százalékot kell “visszaadnia” a Fidesz két helyi önkormányzati képviselőjének, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak, akik a párt jelöltjei az októberi választáson.

– független Hírügynökség –