Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél – Reggelre helyreállhat a vasúti közlekedés

Továbbra is jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd vasútvonalon, mert Monorierdőn hétfőn délelőtt két szerelvény ütközött össze. A vonatokra megváltott pótjegyek, helyjegyek péntekig bármely állomáson visszaválthatók. A késésekkel kapcsolatban a 06-40-49-49-49 telefonszámán lehet érdeklődni. A vasúti közlekedés a tervek szerint reggelre helyreáll.

A baleset miatt Monor és Pilis között nem közlekedhetnek a vonatok, az IC vonatok pedig kerülő útvonalon, Újszász érintésével járnak. Nyíregyháza-Debrecen felől a távolsági vonatok csak Szolnokig járnak, onnan átszállással utazhatnak az utasok Monor, illetve Újszász felé. Jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítani. A Nyugati pályaudvarról Monorra 30 percenként, minden óra 5-kor és 35-kor indulnak vonatok, Monor és Albertirsa között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A forgalmi zavar elhárításáig a Monor-Üllő-Budapest, valamint a Vecsés és Budapest közötti szakaszon üzemzárásig a MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti bérleteket a VOLÁN ZRt. autóbuszain elfogadják. A MÁV Zrt. részvétét fejezi ki a vasúti balesetben elhunytak hozzátartozóinak.

Hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat Monorierdőnél. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija. Az ütközés után három holttestet találtak, 27-en kórházba kerültek, közülük egy ember belehalt sérüléseibe.