Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél – kerülővel közlekedő vonatok, pótlóbuszok és jelentős késések

Jelentős késésekre és járatösszevonásokra is kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen vasútvonalon a hétfőn délelőtt Monorierdőnél történt vasúti szerencsétlenség miatt. A vasútállomás közelében egy Nyíregyházáról Budapestre tartó InterCity hátuljába rohan bele egy Ceglédről Budapestre tartó személyvonat. Az eddigi információk szerint 20-25 sérült van, meg nem erősített hírek szerint egy vagy két halálos áldozat is lehetséges.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, délelőtt 10 óra 20 perckor Monorierdőnél az elöl haladó InterCity vonatba hátulról belerohant egy személyvonat. A sérültekről pontos adatok még nincsenek, az elsődleges információk 20-25 sérültről szólnak. Egyelőre az Országos Mentőszolgálat még nem erősítette meg, de egy vagy két halálos áldozatról is érkeztek helyszíni jelentések, ez azonban még nem hivatalos adat. A mentés folyamatosan tart a helyszínen.

A MÁV legfrissebb tájékoztatása szerint a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat. A baleset körülményeit egyelőre nem tudja a vasúttársaság. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija.

A baleset miatt Monor és Pilis között nem közlekedhetnek a vonatok, az IC és gyorsvonatok kerülő útvonalon: Újszász érintésével közlekednek majd, a helyi utasokat várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják. Jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítani.