Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél – 35 sérült, egy halálos áldozat

Az eddigi információk szerint 35 ember megsérült, egy ember meghalt hétfőn délelőtt a Monorierdőnél történt vasúti szerencsétlenségben. A balesetben a település vasútállomásánál a Hajdú InterCitybe hátulról belerohant egy személyvonat.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, délelőtt 10 óra 20 perckor a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat. A baleset körülményeit egyelőre nem tudja a vasúttársaság. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija Monorierdőnél.

A Független Hírügynökség legfrissebb, helyszíni információi szerint délig 35 sérültet és egy halálos áldozatot számoltak össze a mentőegységek. A mentésben több tucat tűzoltó, három mentőhelikopter és tucatnyi mentőautó vesz részt. A sérültek közül 12-en súlyos állapotban vannak. Az Országos Mentőszolgálat a sérültek pontos számáról egyelőre – mivel a mentés még tart – nem tudott felvilágosítást adni. Egyelőre annyit közöltek, hogy a sérülteket Budapestre a Merényi, a Péterffy Sándor utcai és a Honvéd kórházba szállítják.

A baleset miatt jelentős késésekre és járatösszevonásokra is kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen vasútvonalon. Monor és Pilis között nem közlekedhetnek a vonatok, az IC és gyorsvonatok kerülő útvonalon: Újszász érintésével közlekednek majd, a helyi utasokat várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják. Jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítani.