Vonat és traktor ütközött Fábiánsebestyénnél, egy ember meghalt

Rendőr és tűzoltók a Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél, ahol vonattal ütközött egy traktor 2016. július 24-én. A balesetben a mezőgazdasági jármű vezetője meghalt.
Rendőr és tűzoltók a Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél, ahol vonattal ütközött egy traktor 2016. július 24-én. A balesetben a mezőgazdasági jármű vezetője meghalt. - © MTI Fotó: Donka Ferenc
Gyula – Vonattal ütközött egy traktor vasárnap reggel a Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél, a mezőgazdasági jármű vezetője meghalt – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A traktor egy andráskereszttel jelzett és védett átjáróban hajtott a sínekre, és összeütközött a Szentesről Orosházára tartó személyvonattal. A Mávinform tájékoztatása szerint a vonat egyik tengelye kisiklott. A szerelvényen senki nem sérült meg.

vonat1

Rendőr és tűzoltók a Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél, ahol vonattal ütközött egy traktor 2016. július 24-én. A balesetben a mezőgazdasági jármű vezetője meghalt. MTI Fotó: Donka Ferenc

A katasztrófavédelem honlapján azt írta: a traktor vezetője az ütközés során kirepült járművéből, életét az újraélesztéssel sem sikerült megmenteni.

A műszaki mentés akár délig is eltarthat, addig Szentes és Orosháza között szünetel a vonatforgalom. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják – közölte a vasúttársaság.

– MTI –