Vona: Mesterházy takarítson saját pártjában

A parlamenti pártok közül az MSZP-nek van a legkevesebb erkölcsi alapja mások emberi méltóságára hivatkozni – áll Vona Gábor hétfő esti közleményében.

A Jobbik elnöke ezzel Mesterházy Attila hétfői nyilatkozatára reagált, amelyben az MSZP elnöke kijelentette: Vona Gábor tegyen rendet parlamenti frakciójában annak érdekében, hogy ne lehessen mások emberi méltóságát sértő bekiabálásokkal megzavarni az Országgyűlés működését. Vona Gábor közleményében úgy fogalmaz: a szocialisták soraiban, holdudvarában még ma is számtalan olyan ember található, akik Magyarországot tragikus morális és gazdasági helyzetbe hozták.

A Jobbik elnöke említi többek között Gyurcsány Ferencet, Hagyó Miklóst, Zuschlag Jánost, illetve Hunvald Györgyöt is, utóbbi ellen a múlt héten emeltek vádat különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt. A Jobbik szerint azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Vona Gábor azt javasolja Mesterházy Attilának, hogy a saját pártjában kezdjen takarítani, és sürgősen szabaduljon meg gyanúsítottá vált párt- és képviselőtársaitól – írja a közlemény.
– Független Hírügynökség –