Vona Gábor: a Fidesz bele fog bukni a kormányzásba

Húsz év után a Jobbik lesz az elsõ párt, amely a parlamentbe kerülése után sem fordul ki önmagából, ugyanazt a politikát folytatja majd, mint azelõtt – jelentette ki Vona Gábor a Jobbik majálisán, a Hajógyári szigeten.

A pártelnök szerint a Fidesz elõtt két út áll: vagy szembenéz a Jobbik által is felmutatott problémákkal és megmenti az országot, vagy az MSZP-hez hasonlóan eltûnik a süllyesztõben. Vona Gábor kijelentette: a Fidesz bele fog bukni a kormányzásba, és ekkor szabaddá válik az út a Jobbik számára.

Vona Gábor emlékeztetett arra, hogy az “erõs ellenszél” dacára a Jobbik csaknem egymillió ember támogatását nyerte el a választásokon, akikre a jövõben építeni kíván mint “a nemzet tartalékaira”. Vona Gábor elmondta ugyanakkor, hogy az eredmény ennél is jobb lehetett volna, ezért nem örül annak, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett, sem annak, hogy az MSZP megelõzte õket, és annak sem, hogy az LMP bejutott a Parlamentbe. Úgy tûnik, az SZDSZ nem vész el, csak átalakul – jegyezte meg a politikus az utóbbi kapcsán. A Jobbik elnöke szerint számos pozitív üzenetük nem jutott el a választókhoz, ezért a továbbiakban több energiát fordítanak majd erre. Interneten keresztül egyértelmûen sikeres volt a Jobbik, áttörést azonban csak egy nemzeti média hálózattal lehet elérni – jelentette ki.

Ami a Fideszt illeti, Vona Gábor szerint továbbra sem tudni, milyen vezetõkkel és pontosan mit akar megvalósítani a legtöbb voksot szerzett párt. Egy biztos, terveik számos ponton összecsengenek a jobbik programjában található elemekkel – jegyezte meg a pártelnök. Az nem baj, ha ezeket a Fidesz valósítja meg, ha azonban nem teszi, és nem tudja rendbe tenni az országot, elbukik és más, arra alkalmas erõnek kell átadnia a helyét – fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette, a jobbik nem szavaz meg semmit, ami nem az ország érdeke, és ha úgy tapasztalja, hogy a Fidesz továbbra is csak ígérget az embereknek, a Jobbik a kormánypárt “legkíméletlenebb ellensége” lesz – jelentette ki a pártelnök. Példaként az adócsökkentést, valamint a földkérdést említette, amellyel kapcsolatban határozott lépéseket várnak a Fidesztõl.

A Jobbik szerint az MSZP következõ négy éve a belsõ harcokról fog szólni, de nem szabad lebecsülni õket. Ha majd nagyon süllyed a hajó, a párt új köntösbe akar majd öltözni, ezért oda kell rájuk figyelni – fogalmazott. Az LMP-t egy lufihoz hasonlította, amely szerinte gyakorlatilag csak egy frakcióból áll, hisz nincsenek alapszervezeteik illetve eszméik.

Vona Gábor hozzátette, a Jobbik önálló határozati javaslatot terjeszt elõ annak érdekében, hogy június 4-ét Trianon emléknappá nyilvánítsák, valamint azon fog munkálkodni, hogy augusztus 20-ra minden határon túli honfitársuk magyar állampolgárságot kapjon. A Jobbik elnöke elmondta végül: az Országgyûlés alakuló ülésén továbbra is a Magyar Gárda egyenruhájában szeretne megjelenni, Orbán Viktornak pedig azt üzeni, hogy a jó törvényeket be kell tartani, a rosszakat azonban el kell törölni.
– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,