Friss hírek

2007.12.11. 14:13

FORMULA-1: Alonso lehet a legjobban kereső pilóta

<p>Fernando Alonso lehet a formula-1 történetének legjobban kereső pilótája. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző hétfőn jelentette be visszatérését a francia Renault istállóhoz. Az AS című spanyol újság értesülései szerint Alonso évi 42 millió eurót (10,6 milliárd forintot) keresne a francia csapatnál, amivel minden idők legjobban megfizetett pilótája lenne.</p>

A listát eddig a hétszeres bajnok Michael Schumacher vezette, aki utolsó éveiben 36 millió eurót tehetett zsebre a Ferrarinál. A jelenleg legtöbbet kapó versenyző a friss világbajnok Kimi Raikkönen 30 millióval. Alonso lehet tehát a legjobban kereső pilóta, hivatalosan azonban még nem erősítették meg, mekkora fizetése lesz, ahogyan azt sem közöték, hány évre írt alá a csapathoz.

Fernando Alonso hétfőn jelentette be, hogy visszatér a Renault csapathoz, amellyel 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet nyert. A spanyol a 2007-es szezont a McLaren-Mercedes-nél töltötte. A 26 éves versenyző nagy reményekkel igazolt a wokingi istállóhoz, de nem sikerült megvédenie címét az ezüst autóban, ráadásul a csapat vezetőségével sem volt jó kapcsolata. Az idei sorozatot csak harmadikként zárta, a végső győztes Kimi Raikkönen és csapattársa, az újonc Lewis Hamilton mögött. Alonso új társa az újonc Nelsinho Piquet lesz a francia istállónál a 2008-as szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!