Volt, aki kettőt ment, de volt, aki egyet sem

Tiszaújváros, Minszk – Mindhárom megyei versenyző bejutott a fináléba a korosztályos világbajnokságon.

Fehéroroszország fővárosában, Minszkben a napokban zajlik az idei ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság – ahol megyei sportolók is szerepelnek. A fiatalabbaknál, a fiúknál, K-1 1000 méteren a Tiszaújvárosi KKSE lapátosa, Béke Kornél csütörtökön megnyerte előfutamát, de a mezőny nagysága miatt ezzel csak a középfutamba jutott, ahol második helyen zárt német riválisa mögött, ám ezzel biztosította helyét a döntőben.

A másik borsodi kajakos az ifjúságiaknál Mozgi Milán (Tokaj), aki K-4 1000 méteren Petró Erikkel (FTC), Varga Ádámmal (KSI) és Erdőssy Csabával (Graboplast Győr) ült egy hajóban. Az egység harmadik lett előfutamában, majd az elődöntőt megnyerve jutott be a vasárnapi fináléba.

Az U23-asok között szintén érintett megyénk: a Diósgyőri KKSC kenusa, Viola Viktor C-4 500 méteren résztvevő Varga Patrikkal (Graboplast Győr), Korisánszky Dáviddal (KSI SE), illetőleg Balla Leventével (Graboplast Győr). Eredetileg úgy volt, hogy két előfutamot tartanak pénteken délelőtt és egy elődöntőt aznap kora délután, ám mivel kevesebb hajó lett az előzetesnél, így csak döntőt bonyolítanak le.

– ÉM-MI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s