Óvodajubileum szoboravatással

Óvodajubileum szoboravatással
Az első nebulók 1980-ban költöztek a dombrádi Tündérkert Óvodába, amelynek akkoriban persze még nem volt neve, s az első benyomásaik sem lehettek túl kellemesek.

Ma már szinte hihetetlen, de negyedszázada egy árva növény nem volt az egész udvaron, amely leginkább egy sivataghoz hasonlított.

Azóta persze sok víz folyt le a Tiszán: a dolgozói és szülői szorgos kezek néhány év alatt igazi Tündérkertté varázsolták a kisdedóvót. A gyermekek is vigyáztak minden virágra, bokorra és fára, így ma már inkább ritkítani kell azokat, s nem újakat ültetni.

Emberléptékű alkotás

A Tündérkert nevet az óvoda a 20. születésnapján vette fel. A gyermeklétszám folyamatosan emelkedik, oly annyira, hogy mostanság már a bővítést fontolgatják. A negyedszázados évfordulót egész héten ünneplik. Kedden, a műfaj statikus voltának némiképp ellentmondó, „örökmozgó” gyermeket ábrázoló szobrot avattak az óvodaudvaron. Szerdán a Rétközi Óvodaszövetség több mint félszáz tagját fogadják, akiknek Skarbit Józsefné, a Pedagógiai Intézet munkatársa tart előadást. Csütörtökön az óvónők a játék fejlesztő hatásáról cserélnek tapasztalatot, pénteken pedig elfeledett népi és gyermekjátékokat elevenítenek fel a Őszirózsa Nyugdíjasklub segítségével. A szombati bál bevételéből a játék és az eszközparkot kívánják bővíteni.

– Kovács Bertalan –