Vodafone-Mikulás a kicsik nagy örömére

Akt.:
Vodafone-Mikulás a kicsik nagy örömére
Miskolc – A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Miskolci Nemzeti Színház elhozta szerdán Miskolcra a gyerekeknek azt, akire a legjobban vártak, a Mikulást. A messziről jött kedves vendég közel 400 gyermek ünnepi készülődését tette boldogabbá az ajándékokkal.

Kakaós csiga, finom pogácsa, meleg kakaó és narancslé… És – természetesen – izgatott gyerekzsivaj. Picit szokatlan módon tegnap ez töltötte meg a színház auláját. A Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban részt vevő Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc város nagycsaládjainak gyermekei is izgatottan várták a meglepetésvendéget.

A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Miskolci Nemzeti Színház ugyanis – Mikulás napján – elhozta Miskolcra a gyerekeknek azt, akire a legjobban vártak, a Mikulást! A messziről jött kedves vendég közel 400 gyermek ünnepi készülődését tette boldogabbá az ajándékokkal.

vodafone_mikulas_szinhaz_03

A nagy találkozás

A Mikulással való nagy találkozásnak nem véletlenül adott helyet a Vodafone második otthona, Miskolc. Az ajándékok átadása mellett – a Miskolci Nemzeti Színház kollektívája jóvoltából – az ifjú vendégek egy ünnepi színházi előadást is megtekintettek.

A színpad díszlete – jókedvűen duruzsoló kandalló, kényelmes fotel, pompázatosan feldíszített karácsonyfa – jelezte, hogy valami különleges dolog fog történni. Hogy mi, arra a színpadra belibbenő Tündér Leila adta meg a választ, akinek segítségével – különféle varázslatokkal – a gyereksereg együtt próbálta megidézni a várva várt Mikulást. Mindez persze nem sikerült csak úgy hipp és hopp, de a várakozás perceit olyan jól ismert mesealakok segítettek könnyebbé tenni, mint Aladdin vagy a Jégvarázsból ismert Elza, aki hó­esést volt képes varázsolni a színpadra. Aztán egyszer csak megérkezett a Mikulás is, aki nem sokat teketóriázott, kinyitotta hatalmas zsákját, amelyből minden gyermeknek jutott valami kedves ajándék.

vodafone_mikulas_szinhaz_06

A Varga Andrea által rendezett zenés-táncos előadás után felejthetetlen élményekkel és sok ajándékkal, arcukon boldog mosollyal térhettek haza a gyerekek.

vodafone_mikulas_szinhaz_24

Megható esemény volt

„A Vodafone miskolci munkatársai és a régióban élő hátrányos helyzetű családok minden évben kitörő lelkesedéssel várják ezt, a mára hagyománnyá érő, megható eseményt, így nem is volt kérdés, hogy idén is meglepjük a gyerekeket egy emlékezetes élménnyel – mondta el a műsor után Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója. – Regionális Ügyfélszolgálati Központunk egyébként is minden eszközzel segíti a város gazdasági és kulturális fejlődését is, ennek a szép eseménynek a létrejöttét pedig az önkéntes dolgozóink és a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek köszönhetjük. Reméljük, jövőre ugyanitt, ugyanekkor ismét együtt ünnepelhetünk…”

vodafone_mikulas_szinhaz_28

Mecénás szerepben

Major Péter emlékeztetett, hogy a civil életben való jártasság mellett a kulturális életet, a fiatal művészek képzését is fontosnak tartja a Vodafone. Ezért idén is megújították a Miskolci Nemzeti Színházzal 2014-ben kötött támogatói szerződést, melynek keretein belül a szolgáltató 5 millió forinttal támogatta a színházat, és néhány hete átadták a Vodafone Művész Ösztöndíjakat is hat tehetséges művésznek.

vodafone_mikulas_szinhaz_29

Az élmények gazdái lesznek

„A fiatalok támogatása rendkívül fontos a Vodafone-nak, hiszen a jövő generációja az, akik a digitális eszközök tesztelői, az élmények gazdái lesznek. A miskolci Mikulás idei látogatásával nekik próbáltunk örömet szerezni” – hangsúlyozta az ügyfélszolgálati igazgató.

– Szaniszló Bálint –