Helyi közélet

2010.07.06. 09:25

Bánréve segítséget kér

<p>Bánréve - Segítséget kér a jégesővel sújtott Bánréve, mert nincs elég cserép a lakások helyreállításához.</p>

A településen a hétvégén pusztított a vihar, 350 lakóház tetejét megbontotta a szél, szétverte a tetőpalákat. A helyiek közül legalább száz családnak nincs biztosítása.

Kedden befejezik a lakások fóliázását, a hétvégén pusztított vihar miatt 350 lakóház teteje sérült Bánrévén, mondta el a Független Hírügynökségnek Hajdú Gábor, a település polgármestere. A gond az, hogy nincs elég cserép és tetőburkoló anyag, ráadásul legalább száz családnak nincs biztosítása, ezért a település segítséget kér. Bármilyen, akár bontott anyag jól jönne hogy a helyreállítást elkezdhessék, tette hozzá a polgármester.

A faluban a polgármester szerint példaértékű az összefogás. Több településről, Putnokról, Borsodnádasdról, Borsodbótáról, Ózdról, illetve a szlovákiai Rimaszécről érkeztek önkéntesek, akik az elmúlt napokban - több százan - segítették a munkálatokat.

A település a 48/436-001-es telefonszámon várja az adományozók jelentkezését, illetve számlát is nyitottak, amelyre pénzadományokat várnak: Jégkár Bánréve, községi önkormányzat, 55400376-11041630.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában