Vodafone Kupa – Pólós főpróba a vizes vb-re

Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) – A vb-felkészülés “záróvizsgájának” tekinthető a magyar férfi vízilabda-válogatott számára az a négycsapatos nemzetközi torna, amelyet a Vodafone Kupáért írtak ki csütörtöktől szombatig a Margitszigeten.

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége immár ötödik alkalommal vág neki a sportág hazai főtámogatójának nevét viselő, rendre az adott év világeseményét kevéssel megelőző kupaviadalnak, amelyet korábban három alkalommal megnyert, legutóbb azonban a montenegrói és a görög nemzeti együttes mögött csak harmadik lett.

Az idei tornán Varga Dánielék az olaszokkal, a spanyolokkal és az ausztrálokkal küzdenek meg az elsőségért, amelynek megszerzése nem ígérkezik könnyed feladatnak. Már csak azért sem, mert előbbi két gárda a sportág szűkebb nemzetközi elitjéhez tartozik, Ausztrália legjobbjai pedig az olaszországi világliga-szuperdöntőn, ahol hatodik lett a magyar alakulat, meglepetésre 9-6-os vereséget mértek a Benedek-csapatra.

A margitszigeti tornán vízbe száll a válogatottba visszahívott vb-aranyérmes Szivós Márton is, aki kimaradt a vl-szuperdöntőben szerepelt és a hónap végén rajtoló oroszországi világbajnokságra számításba vett keretből.

A kupanapok keretében medencébe ugrik a magyar női válogatott is, amely barátságos mérkőzésen a szintén a kazanyi vb-re készülő ausztrálokkal csap össze szombat 13 órától.

A Vodafone Kupa programja:

csütörtök:

  • 17.30: Olaszország-Spanyolország
  • 19.30: Magyarország-Ausztrália

péntek:

  • 17.30: Olaszország-Ausztrália
  • 19.30: Magyarország-Spanyolország

szombat:

  • 13.00: Magyarország-Ausztrália női mérkőzés
  • 17.30: Ausztrália-Spanyolország
  • 19.30: Magyarország-Olaszország

– MTI –