Vodafone Kupa – Döntetlent játszott az ausztrálokkal a magyar válogatott

Az ausztrál Bronte Halligan (j) és magyar Czigány Dóra (b) a Vodafone Kupa női vízilabda felkészülési tornán, Magyarország - Ausztrália mérkőzésen Miskolctapolcán 2017 július 5-én.
Az ausztrál Bronte Halligan (j) és magyar Czigány Dóra (b) a Vodafone Kupa női vízilabda felkészülési tornán, Magyarország - Ausztrália mérkőzésen Miskolctapolcán 2017 július 5-én. - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest/Miskolctapolca – A magyar válogatott 9-9-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi női vízilabdatorna szerdai nyitónapján Miskolctapolcán.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese – amely a jövő pénteken kezdődő budapesti világbajnokságra készül – kétszer is kétgólos hátrányban volt a találkozó elején (0-2, 2-4), a nagyszünet előtt már magához vette az előnyt, (5-4), de pihenni döntetlennél mentek a csapatok.

A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, így döntetlennel érkeztek a kijelző meghibásodása miatt némi kényszerpihenővel megnyújtott utolsó három percre, ám gól már nem esett.

A magyar válogatott legeredményesebbje a három gólig jutott Keszthelyi Rita volt.

Csütörtökön 20 órától az új-zélandi együttes ellen szállnak vízbe a házigazdák.


Eredmény a szövetség honlapja alapján:

  • Magyarország-Ausztrália 9-9 (1-2, 4-3, 3-2, 1-2)

korábban:

  • Egyesült Államok – Új-Zéland 18-3 (4-0, 4-2, 5-0, 5-1)

A további program:

csütörtök:

  • Egyesült Államok-Ausztrália 18.00
  • Magyarország – Új-Zéland 20.00

péntek:

  • Új-Zéland – Ausztrália, 18.00
  • Magyarország-Egyesült Államok 20.00

– MTI –