Óvoda is, áruda is a Sámsoni úton

Óvosa és bevásárlóközpont épül a Sámsoni úton
Óvosa és bevásárlóközpont épül a Sámsoni úton
Debrecen – A keleti városrészben élők régi óhaja teljesül, amikor felépül egy bevásárlóközpont a Sámsoni úton. A leendő áruda miatt azonban megszűnik az ottani óvoda – hisz annak helyén építik meg.

Halász D. János minapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: több lakossági fórumon még meg is tapsolták, mikoron bejelentette e fejleményeket.

Az új óvoda 1800 négyzetméteren a VeressPéter és a Meggyfás utca sarkán épül fel. Debrecen alpolgármestere kifejtette, hogy a jelenlegi óvoda már-már alkalmatlan feladatának ellátására a rossz megközelíthetőség, és a veszélyes közlekedési körülmények miatt.

A város tulajdonában álló ingatlanok cseréje biztosítja az anyagiakat az új, 262 millió forintba kerülő óvoda felépítésére, amellyel az ígéretek szerint 2008. január 31-ig elkészülnek. Halász D. János azt is elmondta, hogy erre a területre az óvoda mellé kisebb, helyi városközpontot képzeltek el, áruházzal, szolgáltatókkal.

Piac: jó, ha augusztusra készen

Tavaly Kósa Lajos azt mondta: a terveknek megfelelően halad a beruházás, áprilisban költöznek a kofák. Most kiderült, hogy már a kezdéskor csúszott az építkezés.

A Csapó utcai új vásárcsarnok építési munkálatai az előzetes tervekhez képest sajnos kezdettől fogva hónapokkal csúsztak – közölte a fentiekkel szemben Racsmány Gyula, a debreceni polgármesteri hivatal vagyonkezelési osztályának vezetője, amikor a késlekedésről kérdeztük a városházát. Szerinte ennek egyik fő oka az volt, hogy a régi csarnok melletti pavilonok tulajdonosai nem járultak hozzá a bontáshoz.

Nyárra átköltözik új épületébe a megyei könyvtár

Hamarosan elkészül az új megyei könyvtárBem téri épülete, nyáron már az új épületben fogadják az olvasókat. A könyvtár jelenlegi, Piac utcai épületében új könyveket már nem adnak ki kölcsönzésre.

Május 4-én lesz az új megyei könyvtár átadása

Május 4-én, pénteken lesz a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Információs Központ átadó ünnepsége Debrecenben a Bem téren.

Lidl: engedélyek folyamatban

Egy esztendeje, március végén adott hírt a HAON arról, hogy a Lidl áruházlánc telekhez jutott a Derék utcában. Megírtuk, hogy a kifizetés ellenére halogatta Debrecen polgármestere a szerződés aláírását.

Végül megköttetett az adásvétel, így köztudomásúan Lidl áruház épülmajdan a jégcsarnok mellett. De mikor? A városfejlesztési főosztály vezetőjétől kértünk tájékoztatást. Varga Lászlótól megtudtuk, hogy az áruház építési engedélyezési tervdokumentációját az önkormányzat Építészeti-Műszaki Tervtanácsa megtárgyalta, támogatta.

A Domus helyén se Tesco, se kínai

Korábban az áruházlánc nem kapott engedélyt a Fürdei út sarkán álló épületben újabb egység nyitására. Hiába kapta meg a működési engedélyt az újabb bérlő: mint kiderült, a szakhatósági hozzájárulás elmaradt.

Kapcsolódó anyagok:

  • Lidl: engedélyek folyamatban
  • A Domus helyén se Tesco, se kínai
  • Minden részleg zárva a Megyei Könyvtárban