Vizsgálóbizottsággal világíttatná át a Jobbik a “kormány mögött álló” cégbirodalom állami megbízásait

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) – Országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendelései jogszerűségének átvilágítása érdekében – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor hangsúlyozta: az elmúlt hetekben Simicska Lajos és Nyerges Zsolt kormányzati kapcsolataitól és állami megrendeléseitől “hangos a média és a politika”. Orbán Viktor, bár az Országgyűlés hétfői ülésén kapott kérdést a témában, mégsem oszlatta el a felmerült gyanút az állami megrendelések törvénytelenségeivel kapcsolatban – tette hozzá.
A Jobbik elnöke szerint egy gazdasági kör a politikai kapcsolatait kihasználva eszköznek használja a politikát, hogy gazdasági előnyhöz jusson.

Vona Gábor kifejtette, hogy az általuk felállítani javasolt vizsgálóbizottságnak hármas célja van: kivizsgálni az elmúlt két év kétes ügyeit, megelőzni, hogy a következő évben ne folytatódhasson ez a tevékenység, valamint “kiszabadítani a kormányt ennek a körnek a csapdájából”.

A pártelnök elmondta: a vizsgálóbizottság felállításáról szóló határozati javaslatot kedden emailben elküldi az összes parlamenti frakció vezetőjének, jövő hétfőre pedig ötpárti egyeztetést kezdeményez a témában. Emlékeztetett arra, hogy 78 képviselő aláírása szükséges a testület felállításához és úgy ítélte meg, “furcsa lenne, ha az ellenzéki pártok nem támogatnák ezt a kezdeményezést”.

–  MTI – További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek