Vizsgálják a Fidesz feljelentését

Megérkezett a Fidesz államellenes és terrorcselekmények előkészületével kapcsolatos feljelentése a Legfőbb Ügyészségre – mondta el a Független Hírügynökségnek Borbély Zoltán szóvivő.

Hozzátette, hogy a pénteken délután érkezett feljelentéssel kapcsolatban egyelőre csak annyit mondhat, hogy az ügyészség tanulmányozza a feljelentés tartalmát, és a törvényes határidőn belül döntenek annak sorsáról.

Az ellenzéki párt szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter az elmúlt egy hónap alatt számos változatban beszélt arról, hogy szélsőséges csoportok állami vezetők elleni támadásra és középületek elfoglalására készülnek, valamint meg akarják zavarni a március 15-i nemzeti ünnepet.

Répássy Róbert a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteken azt mondta: úgy vélik: véget kell vetni a hisztériakeltésnek. Ha valósak azok a terrorfenyegetésről szóló információk, amelyekről Szilvásy György kancelláriaminiszter korábban beszélt, akkor meg kell indítani a büntetőeljárást.

Ha azonban nem bizonyosodnak be az állításai, akkor egyértelművé válik, hogy a kormány csak el akarta venni a szabad március 15-ét az emberektől és el akarta terelni a figyelmet a megszorító intézkedésekről.

A Fidesz ezért pénteken államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett Kovács Tamás legfőbb ügyésznél.

Kapcsolódó anyagok:

  • Pokorni: Magyarország nem diktatúra, de nem is igazi demokrácia
  • Schmidt Mária is beszédet mond a Fidesz rendezvényén
  • Mindenütt megerősítették a kapitányságokat
  • Ki játszik cinkelt lapokkal?